11 oktober 2018
18:45

Finlandia/Pallo AIF

Referat: Solängens BK Grön - Finlandia/Pallo AIF

Hemmamatch mot Finlandia/Pallo AIF på Förbovallen för Solängen. Killarna snackade en del innan matchen om att vi vunnit serien och att Finlandia låg tredjesist i serien.

I en serie där alla lag kan vinna mot alla räcker detta mer än väl för att vi inte skall ge de sista i spelet. Finlandia ger 110% i löpningarna och även om vi rullar bra i uppspelet är vi inte tillräckligt snabba i fötterna för att riktigt komma runt. Finlandia tar ledningen med 0-1 i första perioden. I andra perioden fortsätter det med att Finlandia pressar till 110% i vårt uppspel och är snabba i anfallet när långbollarna kommer vilket gör att de går ifrån till både 0-2 och 0-3 i andra perioden. I sista perioden öppnar vi bra och skapar flera chanser framåt innan Finlandia kommer i en omställning till 0-4. Vi fortsätter dock trycka på och dominerar i sista perioden vilket gör att med 6 minuter kvar har vi reducerat till 3-4. Sista 5 minuterna pressar vi på och skapar ett antal chanser framåt utan att få in bollen. Finlandia gör det bra idag vilket leder till en knapp förlust. Bra ändå att vi har moralen att ta tag i spelet när vi ligger under med 0-4 och detta får vi ta med oss samt att det går inte om man inte är laddad till 100%.